Antena 3 CNN Externe Cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi în urma accidentului feroviar din Franţa

Cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi în urma accidentului feroviar din Franţa

Cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi în urma accidentului feroviar din Franţa
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Iul 2013   •   09:35
Accidentul feroviar dintr-o gară în apropiere de Paris s-a soldat cu şase morţi şi 30 de răniţi dintre care 8 în stare gravă, conform unui bilanţ provizoriu dat vineri noapte de premierul francez Jean-Marc Ayrault, care s-a deplasat la locul catastrofei, relatează AFP, conform Mediafax.
"Bilanţul este în prezent de 6 morţi şi 30 de răniţi dintre care 8 în stare gravă", a declarat Ayrault, adăugând că au fost "toţi internaţi în spitalele din regiunea pariziană",
"Astăzi, este imposibil de dat o informaţie" cu privire la cauzele acestui accident, a declarat acesta pentru presă, amintind că trei anchete sunt în curs şi că autorităţile vor informa populaţia cu "cea mai mare transparenţă".
Conform unui responsabil al echipelor de salvare niciun copil nu se afla printre persoanele decedate în cursul serii, Căutările pentru eventuale alte victime continuau în cursul nopţii.
Accidentul s-a produs în jurul orei 15:15 GMT (18:15, ora României) în gara Bretigny-sur-Orge, la sud de Paris. Trenul, care transporta în jur de 370 de persoane între Paris şi Limoges (centru) s-a rupt în două dintr-un motiv încă necunoscut intrând cu mare viteză în gară, în plină oră de vârf la sfârşitul după-amiezii, conform unei surse din cadrul poliţiei.
Preşedintele companiei de transporturi feroviare SNCF, Gullaume Pepy, i-a omagiat vineri pe conductorii "care au reuşit să oprească trenul şi să evite ca acesta să se ciocnească cu un alt tren care venea din sens invers", într-o scurtă declaraţie de presă de la faţa locului.
"Deraierea a avut loc în dreptul unui schimbător, cu 200 de metri înainte de gară", a declarat acesta, precizând că "atunci când se produce o deraiere, problema este fie la roţi, fie la calea ferată".
Conform ministrului Transporturilor, Frederic Cuvillier, aflat de asemenea la faţa locului, trenul circula cu "o viteză normală". "Rula cu 137 de kilometri pe oră, într-o zonă cu viteza limită de 150 de kilometri pe oră", a precizat acesta.
"O parte a trenului a continuat să ruleze, în timp ce alta s-a prăbuşit pe o parte pe peron", a declarat o sursă din cadrul poliţiei.
Trei anchete judiciare şi tehnice au fost deschise pentru a afla de ce cele şase vagoane ale trenului au deraiat, a precizat preşedintele Republicii Francois Hollande care s-a deplasat la faţa locului dramei în cursul serii.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close