Antena 3 CNN Externe China alocă 40 de miliarde de dolari pentru finanţarea proiectului unui nou Drum al Mătăsii

China alocă 40 de miliarde de dolari pentru finanţarea proiectului unui nou Drum al Mătăsii

China alocă 40 de miliarde de dolari pentru finanţarea proiectului unui nou Drum al Mătăsii
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
26 Apr 2015   •   21:17

China a alocat 40 de miliarde de dolari pentru un fond numit Drumul Mătăsii, al cărui rol este facilitarea şi dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre Europa şi Asia, a declarat preşedinta Asociaţiei Antreprenorilor Chinezi în Rusia, Cai Guiru, relatează Sputnik.
   
"În prezent au fost alocate 40 de miliarde de dolari pentru fondul Drumul Mătăsii şi dezvoltarea unor proiecte de investiţii. Prima tranşă de 10 miliarde de dolari se află deja în conturile fondului", a spus Guiru într-o întâlnire cu şeful serviciului federal rus pentru migraţie.
   
Guiru şi-a exprimat speranţa că firmele din Rusia vor fi interesate să se alăture proiectului.
   
"Rusia ar trebui să joace un rol mai important în atragerea de investi'ii din partea acestui fond", a subliniat Cai Guiru, adăugând că partea rusă nu a creat deocamdată un portofoliu de investiţii chineze.
   
Proiectul Drumul Mătăsii, menit să conecteze economic China şi Europa, a fost introdus de preşedintele Xi Jinping în 2013. Cu acest proiect, autorităţile de la Beijing vor să îmbunătăţească legăturile politice, să dezvolte infrastructura de transport între Oceanul Pacific şi Marea Baltică, să reducă barierele din cale comerţului şi investiţiilor şi să extindă acordurile în domeniul utilizări monedelor naţionale în relaţiile comerciale.
 

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close