Antena 3 CNN Externe Update. China, dărâmată! Cel puţin 33 de oameni au murit în urma taifunului Usagi

Update. China, dărâmată! Cel puţin 33 de oameni au murit în urma taifunului Usagi

Update. China, dărâmată! Cel puţin 33 de oameni au murit în urma taifunului Usagi
de O.P.    |    M.Z.    |    23 Sep 2013   •   14:53
Update 14.53 - Cel puţin 33 de oameni şi-au pierdut viaţa, după ce una dintre cele mai puternice furtuni tropicale ale anului a lovit China.

Traficul maritim şi aerian din zona Hong Kongului a fost paralizat din cauza rafalelor de vânt, care au ajuns chiar şi la 220 de kilometri pe oră.

Coastele chineze sunt în acest moment lovite de valuri uriaşe. Înainte de a ajunge în China, taifunul a măturat Taiwanul şi Filipinele, unde au murit două persoane.
_________________________________

Ştirea iniţială 07.35

Taifunul Usagi a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane în provincia Guangdong, în sudul Chinei, a anunţat luni postul naţional de televiziune CCTV pe site, citat de AFP.

Însoţită de rafale de vânt violente şi ploi torenţiale, cea mai puternică furtună tropicală din acest an a lovit coasta chineză duminică, spre ora locală 19.40 (14.30, ora României) la nivelul oraşului Shanwei, provocând moartea a cel puţin 20 de persoane, potrivit CCTV, care nu oferă alte precizări.

Toate trenurile de mare viteză cu plecare din Canton, capitala provinciei Guangdong, au fost anulate, dar şi sute de zboruri de pe aeroporturile din Canton, Shenzhen şi Hong Kong. Potrivit Centrului Naţional chinez de Meteorologie, citat de CCTV, Usagi urmează să slăbească în intensitate pe teritoriul Chinei, furtuna îndreptându-se spre nord-vest.

Duminică, traficul maritim şi aerian a fost paralizat la Hong Kong de către "supertaifun", cea mai puternică furtună tropicală înregistrată până în prezent anul acesta în lume, prezentând rafale de vânt ce atingeau 165 de kilometri la oră.

Usagi a lovit anterior Taiwanul şi Filipinele, unde a provocat cel două morţi. Un prim bilanţ în provincia Guangdong anunţa doi morţi, două persoane zdrobite de copac, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close