Antena 3 CNN Externe Cinci civili au fost ucişi în cursul nopţii în timpul unor bombardamente la Doneţk

Cinci civili au fost ucişi în cursul nopţii în timpul unor bombardamente la Doneţk

Cinci civili au fost ucişi în cursul nopţii în timpul unor bombardamente la Doneţk
Sursa foto: Foto: lainfo.es
21 Ian 2015   •   11:30

Cinci civili au fost ucişi şi alţi 29 au fost răniţi în noaptea de marţi spre miercuri în timpul unor bombardamente în oraşul Doneţk, în estul separatist al Ucrainei, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de AFP.
   
"Bombardamentele au continuat în această noapte. Cinci civili au fost ucişi şi 29 au fost răniţi. La ora 09.30 (08.30 ora României), acţiunile militarilor continuă, iar tirurile de artilerie grea răsună peste tot", a afirmat administraţia bastionului separatist prorus într-un comunicat.
   
Acest anunţ a fost făcut în timp ce tensiunile militare şi diplomatice s-au intensificat în ultimele zile.
   
Luptele şi-au dublat intensitatea în ultimele zece zile, iar armata ucraineană a afirmat marţi seara că trupele sale au fost atacate direct de armata rusă în apropiere de Lugansk, o altă regiune separatistă prorusă vecină cu Doneţk.
   
Aceste acuzaţii sunt o premieră de la semnarea acordurilor de la Minsk în septembrie.
   
Miniştrii de Externe ucrainean, rus, german şi francez ar urma să se reunească miercuri seara la Berlin pentru "a împiedica o nouă agravare a confruntării militare şi o nouă escaladare politică între Kiev şi Moscova", potrivit ministrului german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.
   
În faţa "agravării situaţiei", preşedintele ucrainean Petro Poroşenko se va întoarce în ţară miercuri după-amiază după o intervenţie la Forumul economic mondial de la Davos (Elveţia).
 

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close