Antena 3 CNN Externe Cine este autorul atacului de la Munchen

Cine este autorul atacului de la Munchen

Cine este autorul atacului de la Munchen
de S.T.    |    23 Iul 2016   •   08:10

Autorul atacului de la Munchen, în sudul Germaniei, care a făcut nouă morți este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivații sunt în acest stadiu "complet necunoscute", a afirmat sâmbătă șeful poliție locale, scrie AFP.

"Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen", care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia "de multă vreme" în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă.

"Motivațiile rămân deocamdată complet necunoscute", a adăugat el. Comandantul poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă.

O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. "S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele", a afirmat Hubertus Andrae.

Bilanțul atacului armat s-a stabilit la nouă persoane ucise de adolescent, plus autorul care s-a sinucis. Pe de altă parte, 21 de persoane au fost rănite, dintre care trei în stare foarte gravă, viața lor fiind în pericol, potrivit șefului poliției.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close