Antena 3 CNN Externe Cine refuză să lupte împotriva Statului Islamic. "Avem alte priorităţi"

Cine refuză să lupte împotriva Statului Islamic. "Avem alte priorităţi"

Cine refuză să lupte împotriva Statului Islamic. "Avem alte priorităţi"
de O.P.    |    27 Feb 2015   •   08:30

Lupta împotriva organizației Statului Islamic (SI) nu reprezintă o prioritate pentru Turcia și acest lucru favorizează tranzitul pe teritoriul său al combatanților străini care se îndreaptă spre Siria, a afirmat joi șeful serviciilor americane de informații, James Clapper, citat de AFP.

Turcia "are alte priorități și alte interese" decât să își intensifice participarea sa la lupta împotriva grupării SI, a declarat James Clapper în cursul unei audieri în fața Comisiei senatoriale pentru forțele armate.

Sondajele de opinie din Turcia arată că SI nu este văzut ca o "amenințare primordială", iar preocupările sunt mai repede legate de economie sau de separatismul kurd, a explicat el.

"Consecința pentru toate acestea este un mediu permisiv", în special pe plan legislativ, pentru tranzitul combatanților străini spre Siria a adăugat Clapper.

"Aproape 60% dintre luptătorii străini ajung în Siria prin Turcia", a ținut el să precizeze.

Cu toate acestea, James Clapper și-a exprimat părerea că "sălbăticia brutală" a combatanților organizației SI, cu decapitările de ostatici și arderea de viu a unui pilot iordanian, au avut un "efect de galvanizare" asupra opiniei publice în întregul Orient Mijlociu.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close