Antena 3 CNN Externe Comandantul navei Concordia riscă 12 ani de închisoare. 11 morţi şi 24 de dispăruţi, ultimul bilanţ al tragediei

Comandantul navei Concordia riscă 12 ani de închisoare. 11 morţi şi 24 de dispăruţi, ultimul bilanţ al tragediei

Comandantul navei Concordia riscă 12 ani de închisoare. 11 morţi şi 24 de dispăruţi, ultimul bilanţ al tragediei
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
18 Ian 2012   •   07:47

Comandantul pachebotului Costa Concordia a fost pus în stare de arest la domiciliu şi riscă o pedeapsă de cel puţin 12 ani de închisoare.  O înregistrare audio dezvăluie că el şi-a părăsit nava în timp ce sute de pasageri aşteptau, încă, să fie salvaţi. Bilanţul naufragiului a ajuns la 11 morţi şi 24 de dispăruţi. Din fericire, românii de pe navă au scăpat nevătămaţi, iar mulţi dintre ei au ajuns deja în ţară.

După ce a părăsit nava, căpitanul a refuzat să revină şi să ajute la evacuare sutelor d epasageri. Inclusiv cei 56 de români de la bord.

Din primele cercetări, comandantul navei poartă întreaga răspundere. Atât pentru manevrele greşite care au dus la naufragiu, cât şi pentru haosul operaţiunilor de salvare.

În epavă au mai fost găsite cinci corpuri neînsufleţite ale unor pasageri, după ce scafandrii au detonat explozivi pentru a putea pătrunde mai uşor în interior.


×
Subiecte în articol: nava naufragiu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close