Antena 3 CNN Externe Copii morți după ce au fost vaccinați în condiții improprii împotriva rujeolei, în Sudanul de Sud. Guvern: Eroarea umană, cauza tragediei

Copii morți după ce au fost vaccinați în condiții improprii împotriva rujeolei, în Sudanul de Sud. Guvern: Eroarea umană, cauza tragediei

Copii morți după ce au fost vaccinați în condiții improprii împotriva rujeolei, în Sudanul de Sud. Guvern: Eroarea umană, cauza tragediei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Iun 2017   •   22:27

Cel puțin 15 copii au murit ca urmare a unei campanii de vaccinare împotriva rujeolei, în Sudanul de Sud, potrivit autorităților guvernamentale, citate de The Independent.

Toți copiii care au murit aveau mai puțin de cinci ani, a declarat Ministerul Sănătății din această țară, arătând că moartea lor s-a datorat erorii umane.

Potrivit acestuia, o singură seringă a fost utilizată la toți copiii, timp de patru zile, iar vaccinul nu a fost depozitat corespunzător.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că toți cei 15 copii au murit de "sepsis sever" și "toxicitate" din cauza vaccinului contaminat.

O campanie de vaccinare împotriva rujeolei a fost demarată pentru cei peste două milioane de copii din Sudanul de Sud, cea mai tânără țară din lume și una dintre cele mai sărace.

Decesele au avut loc în orașul Kapoeta din sud-estul Sudanului de Sud, unde aproximativ 300 de copiii ar fi trebuit vaccinați. Alți 32 de copii au suferit febră, vărsături și diaree, dar s-au recuperat.
 

×
Subiecte în articol: rujeola
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close