Antena 3 CNN Externe Copilul român care a murit în italia, intoxicat cu un pesticid folosit în agricultură

Copilul român care a murit în italia, intoxicat cu un pesticid folosit în agricultură

Copilul român care a murit în italia, intoxicat cu un pesticid folosit în agricultură
de N.B.    |    15 Mar 2013   •   17:57

Copilul român care a murit într-un spital din Sicilia s-a intoxicat cu pesticid puternic folosit în agricultură. Conform autorităţilor italiene, el şi cei doi fraţi ai săi, actualmente în afara oricărui pericol, au mâncat o ciocolată cu cereale, informează Mediafax.

"Din analizele efectuate s-a stabilit că micuţul nu ingerase metanol, ci un pesticid", a declarat pentru site-ul profesorul Ignazio Barberi, specialist al Spitalului din Messina.
   
În ciocolatele din casa familiei de români anchetatorii au depistat o cantitate mare dintr-un pesticid foarte puternic utilizat în agricultură. Nu se ştie cu exactitate cum a ajuns pesticidul în ciocolată, dar o posibilitate ar fi prin cerealele din aceasta.
   
Autorităţile încearcă să identifice zona în care a fost folosit acest pesticid şi să afle cine este la originea problemei. Autorul va fi adus în faţa justiţiei sub acuzaţia de omor prin imprudenţă.
   
Copilul în vârstă de cinci ani, Sebastian Lupescu, intrase în moarte cerebrală miercuri. Joi în jurul orei 15.15 (16.15, ora României), micuţul a decedat, la secţia de terapie intensivă a spitalului din oraşul sicilian Messina.
   
Ceilalţi doi fraţi, de şapte şi zece ani, sunt în afara oricărui pericol. Copiii au fost internaţi pe 8 martie. Ei provin dintr-o familie de români care locuieşte în orăşelul sicilian Naro.

×
Subiecte în articol: copil mort ciocolata spital
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close