Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ordonă noi teste nucleare

Coreea de Nord ordonă noi teste nucleare

Coreea de Nord ordonă noi teste nucleare
11 Mar 2016   •   11:09

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat țării să efectueze noi teste pentru a pune la punct focoasele nucleare miniaturizate și a-și îmbunătăți capacitatea de atac nuclear, a anunțat vineri agenția oficială de presă KCNA, preluată de Reuters și AFP, notează Agerpres.

Cu ocazia unui tir de rachetă balistică la care a asistat joi, Kim Jong-Un a subliniat importanța de a efectua "mai multe teste nucleare pentru a evalua puterea distructivă a noilor focoase nucleare fabricate" de Coreea de Nord, potrivit KCNA.

Miercuri, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a dat asigurări că țara sa a reușit sa miniaturizeze focoase nucleare ce pot fi plasate pe o rachetă balistică.

Ziarul partidului unic la putere, Rodong Sinmum, a publicat o fotografie a lui Kim în fața unui obiect sferic metalic, care ar fi unul dintre aceste dispozitive.

Potrivit KCNA, lansarea unor rachete balistice cu rază scurtă de acțiune joi, care au zburat fiecare 500 km înainte de a se prăbuși în Marea de Est (Marea Japoniei), a făcut parte dintr-un exercițiu de "contraatac nuclear împotriva unor forțe armate invazive".

Acest exercițiu a fost în mod clar o reacție la manevrele comune desfășurate de forțele sud-coreene și americane care au început luni, cele mai mari organizate vreodată în Peninsula Coreea, la care Phenianul a amenințat că va răspunde cu lovituri nucleare.

Aceste exerciții anuale între cei doi aliați agravează sistematic tensiunile între Nord și Sud, notează France Presse.

Tensiunile au crescut brusc în Peninsula Coreea după ce Nordul a efectuat un al patrulea test nuclear în ianuarie și a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune luna trecută, conducând la adoptarea unei noi rezoluții de sancțiuni de către Consiliul de Securitate al ONU, amintește Reuters.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord teste nucleare Kim Jong Un
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close