Antena 3 CNN Externe Curtea Constituţională din Egipt s-a închis pe termen "nedefinit"

Curtea Constituţională din Egipt s-a închis pe termen "nedefinit"

Curtea Constituţională din Egipt s-a închis pe termen "nedefinit"
03 Dec 2012   •   12:43

Curtea Supremă Constituţională din Egipt şi-a suspendat activitatea pe termen "nedefinit", după ce duminică, protestarii au împiedicat mai mulţi magistraţi să intre în birourile lor.

Clădirea în catre aceştia îşi desfăşurau activitatea a fost blocată de către manifestanţii care-l susţin pe preşedintele Mohamed Morsi şi sunt de acord cu decretul acestuia din 22 noiembrie.

Într-o declaraţie emisă de posturile tv egiptene, Curtea anunţă că "magistraţii au fost împiedicaţi să intre în clădire pentru exercitarea funcţiei, au fost bruscaţi şi ameninţati de către protestari".

Suspendarea pe termen nedeterminat a activităţii vine într-un moment în care Curtea Supremă trebuia să decidă dizolarea a două comisii, responsabile pentru divergenţele privind noua Constituţie şi Consiliul Shura, camera superioară a Parlamentului de la Cairo.

Decretul controversat al lui Morsi prevede împiedicarea tuturor autorităţilor judiciare, inclusiv Curţii Supreme Constituţionale, să intervină în schimbarea unei decizii luate de Consiliul Shura.

Preşedintele Morsi a declarat că se va organiza un referendum naţional, în privinţa Constituţiei, la data de 15 decembrie.

×
Subiecte în articol: Cairo Mohamed Morsi protestatari
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close