Antena 3 CNN Externe Detroit, oraşul FALIMENT, îşi scoate la vânzare operele de artă

Detroit, oraşul FALIMENT, îşi scoate la vânzare operele de artă

Detroit, oraşul FALIMENT, îşi scoate la vânzare operele de artă
03 Iun 2014   •   15:34

Cei care gestionează falimentul oraşului Detroit au început să analizeze valoarea financiară a peste 66.000 de piese şi obiecte de artă, deţinute de Institutul de Artă Detroit.

Iniţial, comisia de evaluare luase în calcul scoaterea la licitaţie a 1700 de piese ale muzeului. Cotidianul Detroit News a descoperit recent că, pentru a acoepri o parte din datoriile uriaşe ale administraţiei locale, întreaga colecţie de artă a institutului va fi scoasă la vânzare.

Procesul legal este departe de a fi încheiat. Edilii locali susţin că ar putea obţine undeva între 454 şi 867 milioane de dolari pe operele de artă valorificate. De cealaltă parte, mai multe organizaţii susţin că operele de artă nu pot fi vândute fără o aprobare prealabilă a legislativului statului Michigan, hotărâre care poate fi luată doar printr-un vot popular.
Mai mult, conform unei legi în vigoare, colecţiile de artă, donate de către persoane fizice, nu pot fi dezmembrate sau vândute separat, fără consimţământul prealabil al acestora.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close