Antena 3 CNN Externe Două cargoboturi gigant s-au ciocnit în Canalul Suez: "Virează stânga! NU, cealaltă parte stângă!"

Două cargoboturi gigant s-au ciocnit în Canalul Suez: "Virează stânga! NU, cealaltă parte stângă!"

Două cargoboturi gigant s-au ciocnit în Canalul Suez: "Virează stânga! NU, cealaltă parte stângă!"
01 Oct 2014   •   12:35

Două cargoboturi gigant s-au ciocnit în capătul nordic al Canalului Suez din Egipt, la ieşire din raza Portului Said, accident ce a provocat îngreunarea traficului maritim pe una dintre cele mai importante rute navele din lume.

Vaporul MV Colombo Express, care navighează sub pavilion german şi nava MV Maersk Tanjong, sub pavilion singpaporez, au intrat în coleziune în largul canalului Suez.

Chiar dacă viteza de deplasare a celor două cargoboturi este relativ scăzută, impactul dintre cei doi mastodonţi maritimi a fost destul de puternic.
Patru containere ale vasului german au căzut peste bord şi s-au scufundat în adâncuri.

În cele din urmă, cele două nave au reuşit să-şi redreseze cursul de navigare, reuşind astfel să evite o catastrofă majoră.

În prezent, accidentul este investigat de către autorităţile maritime regionale. Din primele investigaţii reiese că a fost vorba de o eroare în procesul de comunicare dintre controlul de trafic şi punţile de comandă ale celor două vase: "Virează stânga! NU, cealaltă parte stângă!" se pare că au fost ultimele îndrumări înainte de coliziune.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close