Antena 3 CNN Externe Drama lăsată în urmă de Ebola. Mii de copii au rămas orfani, după ce părinţii le-au murit din cauza maladiei

Drama lăsată în urmă de Ebola. Mii de copii au rămas orfani, după ce părinţii le-au murit din cauza maladiei

Drama lăsată în urmă de Ebola. Mii de copii au rămas orfani, după ce părinţii le-au murit din cauza maladiei
de O.P.    |    05 Ian 2015   •   07:22

Numărul de persoane infectate cu Ebola începe, treptat, să scadă. Dar asta  numai după ce epidemia a făcut aproape 8000 de victime, aproape toate în Africa de Vest. 

În urma bolii au rămas şi câteva mii de orfani care abia au din ce trăi. Doi americani s-au hotărât să facă totul pentru a-i ajuta, impresionaţi de un reportaj CNN.

Liberia este una din ţările vest-africane cel mai greu lovite de virusul Ebola. Echipa CNN a întâlnit un bărbat care are grijă de 23 de copii şi adolescenţi din familia sa, rămaşi fără părinţi în urma epidemiei ucigaşe.

Abraham este şofer de taxi, dar de multă vreme nu mai găseşte de lucru. Să pună hrană pe masă pentru orfanii de care are grijă e o provocare tot mai grea de la o zi la alta. Iar în această ţară săracă, organizaţiile umanitare locale nu sunt în măsură să-l ajute.

Dar, în urma reportajului difuzat de CNN, soarta copiilor africani ai căror părinţi au fost răpuşi de epidemie a intrat în atenţia unui cuplu din Statele Unite. Cei doi ar fi vrut să adopte un copil, dar Liberia a instituit un moratoriu al adopţiilor, aşa că s-au hotărât să-i ajute altfel pe orfani. Au colectat haine, jucării şi tot felul de alte bunuri pe care le vor trimite în Africa.

ONU estimează că, în urma epidemiei, peste un milion de oameni sunt ameninţaţi de foamete în africa de vest.

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close