x close

Fii alături de noi!

După Koln și Zurich, încă un oraș european acuză refugiații de acte de hărțuire sexuală

de D.G.   •   07 Ian 2016   •   22:19
După Koln și Zurich, încă un oraș european acuză refugiații de acte de hărțuire sexuală  817
foto: Facebook
În noaptea de Revelion, la Helsinki s-a înregistrat un număr neobişnuit de cazuri de hărţuire sexuală, a anunţat joi poliţia finlandeză, care a primit atenţionări care îi implică pe solicitanţii de azil, relatează Agerpres, citând AFP.

Forţele de securitate care au patrulat în noaptea de 31 decembrie au constatat 'numeroase fapte de hărţuire sexuală' în piaţa centrală din capitala Finlandei, unde se aflau 20.000 de persoane participante la petrecere, însă fără să fie depusă vreo plângere.

În schimb, au fost raportate trei cazuri de agresiuni sexuale, două dintre acestea urmate de plângeri, în cea mai mare gară din Helsinki unde erau strânşi circa 1.000 de solicitanţi de azil, în majoritate irakieni, potrivit unui comunicat al poliţiei. Suspecţii, trei solicitanţi de azil, un fost plasaţi în arest.

'Nu au existat cazuri de hărţuire în noaptea de Revelion nici anul trecut, nici cu alte ocazii... Este un fenomen cu totul nou la Helsinki', a declarat adjunctul şefului poliţiei din oraş, Ilkka Koskimaki.

Poliţia a informat într-un comunicat că s-a pregătit 'în mod excepţional' după ce a primit informaţii potrivit cărora 'solicitanţii de azil ar avea proiecte comparabile cu cele care s-au petrecut în gara din Koln', în Germania.

Poliţia din Koln a anunţat joi că a identificat '16 suspecţi', în mare parte 'originari din Africa de Nord' şi a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou şi care au şocat profund Germania.

Agresiuni sexuale împotriva femeilor au fost comise şi la Zurich în noaptea de Anul Nou, a anunţat joi poliţia elveţiană într-un comunicat.
poza

Actualitate

100 de minute: Guvernul a aprobat preluarea hotelului Triumf de la RA-APPS

Guvernul României ar fi aprobat în ședința de astăzi mutarea sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în clădirea hotelului Triumf, aflat pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, potrivit...

28 Iun 2016  •  17:50

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Luminiţa Anghel, implicată într-un nou scandal: „Este ultima dată când îl ajut”

Din nou probleme pentru Luminiţa Anghel. De data aceasta, fiul său, David, se face vinovat pentru situaţia în care se află cântăreaţa.

28 Iun 2016  •  16:51

sati