Antena 3 CNN Externe E preşedintele celei de-a doua mari puteri din Europa. Ce avere are Francois Hollande

E preşedintele celei de-a doua mari puteri din Europa. Ce avere are Francois Hollande

E preşedintele celei de-a doua mari puteri din Europa. Ce avere are Francois Hollande
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    11 Mai 2012   •   20:36

E preşedintele celei de-a doua mari puteri din Europa, dar viaţa lui valorează doar ceva mărunţiş. Cel puţin asta reiese din evaluarea averii  noului lider al Franţei.

Francois Hollande are proprietăţi imobiliare de un milion de euro, dar o asigurare de viaţă de doar 3.500 de euro. Până şi mobila noului preşedinte valorează mai mult.

Hollande nu s-a îmbogăţit din salariul de deputat şi, deci, şanse mici să reuşească asta din salariul de preşedinte. Una dintre primele măsuri anunţate după câştigarea alegerilor este să îşi scadă venitul lunar. Chiar şi aşa, e departe de a fi un om sărac.

Cea mai valoroasă proprietate pe care o deţine este o reşedinţă pe Riviera Franceză. Una pe care a cumpărat-o împreună cu fosta parteneră şi colegă de partid, Segolene Royal, considerată acum favorită la funcţia de preşedinte al Adunării Naţionale. Aproximativ 800.000 de euro valorează proprietatea de 130 de metri pătraţi.

Hollande este şi co-proprietar a două apartamente ce valorează 370.000 de euro, la Cannes. Ce surprinde însă este ce nu are noul preşedinte al Franţei. De exemplu, o asigurare decentă de viaţă. Practic, viaţa celui de-al doilea lider de importanţă europeană valorează doar 3.550 de euro. Mai puţin decât mobila de 15.000 de euro pe care o deţine, şi puţin peste valoarea scuterului cu care se deplasează în loc de maşină.


×
Subiecte în articol: francois hollande presedinte Franta avere
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close