Antena 3 CNN Externe Este doctor în heavy metal cu acte în regulă. Studiul care ţi-ar putea schimba părerea despre rockeri

Este doctor în heavy metal cu acte în regulă. Studiul care ţi-ar putea schimba părerea despre rockeri

Este doctor în heavy metal cu acte în regulă. Studiul care ţi-ar putea schimba părerea despre rockeri
Sursa foto: Foto: noiseaddicts.com
08 Mai 2012   •   18:24

Un cercetător din Noua Zeelandă şi-a obţinut doctoratul în sociologie cu o teză despre "moravurile sociale" ale fanilor muzicii heavy metal, denumiţi "bogans" în Australia şi în Noua Zeelandă, relatează AFP.

Dave Snell a studiat obiceiurile fanilor muzicii heavy metal cu ocazia unor concerte sau petreceri la care se asculta muzică heavy metal. Cercetătorul a comparat apoi comportamentul din timpul concertelor cu vieţile afective şi profesionale ale „bogan-ilor”.

Teza neozeelandezului, care se intitulează "Viaţa cotidiană a “bogan-ilor”: identitate şi comunitate pentru fanii muzicii heavy metal", se bazează pe câteva principii clare. În ciuda părului lor lung, a jeanşilor prespălaţi şi a tricourilor negre, "boganii" sunt oameni obişnuiţi şi la fel de diferiţi unul de celălalt ca şi de restul populaţiei.

El însuşi pasionat de acest gen de muzică, Dave Snell respinge "prejudecăţile" care atribuie "metaliştilor" atitudini antisociale.

"Studiul meu arată faptul că nu putem să îi clasificăm pe oameni pur şi simplu în funcţie de tipurile de personalitate definite, ca acele teste psihometrice la care recurg uneori specialiştii în Resurse Umane", a precizat Dave Snell.

 

×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda teza de doctorat fani
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close