Antena 3 CNN Externe Explozie puternică în apropierea ambasadei Germaniei. Autoritățile anunță numeroși morți și răniți

Explozie puternică în apropierea ambasadei Germaniei. Autoritățile anunță numeroși morți și răniți

Explozie puternică în apropierea ambasadei Germaniei. Autoritățile anunță numeroși morți și răniți
Sursa foto: foto: Pixabay.com
31 Mai 2017   •   09:25

Un vehicul capcană a explodat miercuri dimineaţă în apropiere de cartierul diplomatic din Kabul, a indicat Ministerul de Interne afgan, fără să precizeze dacă există victime, relatează AFP.

"O maşină capcană a explodat în jurul orei 08:25" (04H25 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Najib Danish, fără să ofere detalii.

Cartierul diplomatic este zona unde se află numeroase ambasade străine. O coloană de fum gros a fost văzută ridicându-se la cer, fără să se ştie imediat care a fost ţinta atacului.

Potrivit DPA, explozia s-a produs în centrul oraşului, într-o zonă unde se află mai multe ministere şi ambasade străine. Reuters scrie că în apropiere se află şi palatul prezidenţial.

Un fotoreporter AFP a putut să vadă importante distrugere în apropiere de zona exploziei şi mai multe corpuri culcate la pământ, ceea ce ridică temeri privind un bilanţ crescut de victime.

O maşină capcană a explodat în apropiere de ambasada Germaniei, provocând mai mulţi morţi şi răniţi, conform Reuters. Informaţia a fost confirmată agenţiei britanice de presă de un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, Basir Mujahid, care a indicat că explozia survenită în apropiere de intrarea fortificată a Ambasadei Germaniei s-a soldat cu numeroşi şi morţi şi răniţi.

Suflul exploziei a spart geamuri şi a smuls uşi din balamale la casele aflate la sute de metri.

Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atacul, dar explozia intervine la puţin timp după anunţarea "ofensivei de primăvară" a talibanilor. Gruparea jihadistă Statul Islamic a comis de asemenea mai multe atentate sângeroase în capitala afgană.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close