Antena 3 CNN Externe Facebook ucide. Cazul care a cutremurat întreaga lume a avut un verdict ce a revoltat milioane de oameni

Facebook ucide. Cazul care a cutremurat întreaga lume a avut un verdict ce a revoltat milioane de oameni

Facebook ucide. Cazul care a cutremurat întreaga lume a avut un verdict ce a revoltat milioane de oameni
de O.P.    |    04 Sep 2012   •   06:25

Faimosul caz "Crima de pe Facebook" din Olanda a ajuns la final! Un adolescent de 15 ani va sta un an într-un centru de detenţie, după ce a ucis o tânără din cauza unei dispute purtate pe Facebook.  Potrivit legii în vigoare, aceasta este pedeapsa maximă pe care completul de judecată o putea da în cazul minorului olandez.

Se pare că totul a pornit de la o dispută de pe reţeaua de socializare Facebook. Wensie, victima, şi Polly W, cea mai bună prietenă a acesteia, s-au certat, din cauza unui comentariu aparent inofensiv. Tensiunile au escaladat, iar după câteva săptămâni, Polly W şi iubitul său, Wesley C, au pus la punct cumplitul plan şi l-au convins pe Jinhua să comită crima.

Judecătorii i-au dat pedeapsa maximă adolescentului de 15 ani care a înjunghiat mortal o tânără din cauza unor discuţii contradictorii purtate pe Facebook.

După ce îşi va petrece un an într-un centru de detenţie, băiatul va rămâne alţi trei ani sub supravegherea psihiatrilor la o instituţie specializată în astfel de cazuri.




×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close