Antena 3 CNN Externe Familia ei este mai importantă: Sarah Palin nu mai candidează la preşedinţia SUA

Familia ei este mai importantă: Sarah Palin nu mai candidează la preşedinţia SUA

Familia ei este mai importantă: Sarah Palin nu mai candidează la preşedinţia SUA
06 Oct 2011   •   11:12

Sarah Palin, fostul guvernator al Alaska, a declarat că nu va încerca să obţină nominalizarea republicanilor pentru alegerile prezidenţiale din 2012, punând astfel capăt mai multor luni de incertitudine. Palin a dat puţine semne că ar intra în cursa pentru o confruntare cu Barack Obama, dar a făcut un anunţ oficial pe această temă abia miercuri, printr-o scrisoare şi în cadrul unui interviu cu omul de radio Mark Levin.

"După ce m-am gândit foarte serios, am decis că nu voi căuta nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale din 2012", a scris Palin.

Palin, care şi-a făcut un nume după ce John McCain a nominalizat-o pentru funcţia de vice-preşedinte, în 2008, s-a aflat tot timpul în urma principalilor contracandidaţi republicani - Mitt Romney, Rick Perry şi Herman Cain -, iar majoritatea analiştilor au concluzionat de mai mult timp că aceasta nu va concura împotriva lor.

În scrisoarea ei, Palin a spus că "familia mea vine pe primul loc" şi că decizia ei a fost bazată pe ceea ce a reuşit să realizeze în alegerile pentru Congres de anul trecut, când susţinerea ei pentru câţiva candidaţi conservatori i-au ajutat pe aceştia să câştige.

Aceasta nu a fost însă tentată să candideze la preşedinţie din partea unui al treilea partid. "Presupun că un al treilea partid nu ar face altceva decât să îi garanteze lui Obama realegerea şi acesta este ultimul lucru de care republica noastră are nevoie", i-a spus ea lui Levin.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close