Antena 3 CNN Externe Atac sângeros al forțelor de securitate turce: 54 de rebeli kurzi au fost uciși

Atac sângeros al forțelor de securitate turce: 54 de rebeli kurzi au fost uciși

Atac sângeros al forțelor de securitate turce: 54 de rebeli kurzi au fost uciși
de S.T.    |    18 Dec 2015   •   12:15
Forțele de securitate turce au ucis 54 de presupuși membri ai Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK), în timpul a trei zile de operațiuni în sud-estul majoritar kurd al Turciei, informează vineri agenția de presă proguvernamentală Anadolu, citată de AFP.

Acești „teroriști” au fost „neutralizați” la Cizre și Silopi, două localități din provincia Sirnak, în cadrul unei operațiuni comune a poliției și armatei turce, operațiune de o amploare inedită lansată la începutul săptămânii, precizează Anadolu.

Potrivit mass-media turce, circa 10.000 de militari și polițiști, precum și numeroase tancuri au fost desfășurate în aceste zone, pentru a-i scoate de acolo pe tinerii din PKK care au transformat cartiere întregi în zone de război, ridicând baricade și săpând tranșee.

O sursă oficială de informații a anunțat joi uciderea a 25 de „teroriști” în cele două orașe, începând de miercuri.

După un armistițiu care a durat mai mult de doi ani, lupte sângeroase au reizbucnit anul acesta între forțele de ordine turce și PKK, subminând negocierile de pace începute la sfârșitul lui 2012, în încercarea de a pune capăt unui conflict în care au fost uciși deja peste 40.000 de oameni din 1984.

×
Subiecte în articol: turcia kurzi PKK teroristi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close