Antena 3 CNN Externe Fostul ministru de Externe german: Merkel că nu acţionează "în manieră europeană"

Fostul ministru de Externe german: Merkel că nu acţionează "în manieră europeană"

Fostul ministru de Externe german: Merkel că nu acţionează "în manieră europeană"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Aug 2012   •   22:59

Fostul ministru german de Externe Joschka Fischer (foto) o critică dur, într-un interviu care va apărea duminică, pe cancelarul Angela Merkel, pe care o acuză "că acţionează în manieră naţională şi nu europeană" în criza datoriilor din zona euro, relatează AFP.
   
"Erorile de bază sunt generate de faptul că Guvernul a acţionat de la început în manieră naţională şi nu europeană. Şi prea târziu şi nu suficient de ferm", afirmă fostul şef al diplomaţiei Guvernului lui Gerhard Schröder (1998-2005) pentru publicaţia Bild am Sonntag.
   
"Guvernul se ascunde în spatele evoluţiei (crizei). El reacţionează la criză dar nu acţionează în mod strategic", continuă fostul oficial din rândul ecologiştilor, prezentat ca un european convins.
   
"Grecia era la început o problemă de 50 de miliarde. Astăzi este o cu totul altă dimensiune", potrivit lui.
   
"De ce Angela Merkel nu şi-a prezentat de multă vreme viziunea, planul general pe zece ani?", se întreabă Fischer, care s-a retras din viaţa politică din 2005.
   
Joschka Fischer a salutat în schimb eforturile europene ale fostului cancelar Helmut Kohl care a condus Germania până în 1998 şi a aparţinut, ca şi Merkel, taberei conservatoare.


×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close