Antena 3 CNN Externe Fostul şef al Trezoreriei SUA: Nu putem intra în incapacitate de plată. Se pot tipări bani oricând

Fostul şef al Trezoreriei SUA: Nu putem intra în incapacitate de plată. Se pot tipări bani oricând

Fostul şef al Trezoreriei SUA: Nu putem intra în incapacitate de plată. Se pot tipări bani oricând
Sursa foto: Foto: surveymagnet.com
08 Aug 2011   •   14:02

Fostul şef al Trezoreriei Americane, Alan Greenspan, a declarat că SUA nu poate şi nu va intra în incapacitate de plată, ca urmare a deciziei S&P de a retrograda ratingul de ţară al statului federal, potrivit CNBC. Acesta consideră că din moment ce se pot tipări bani, orice datorie poate fi plătită.

"SUA pot plăti orice datorie au, pentru că putem întotdeauna să tipărim bani pentru asta. Deci probabilitatea de incapacitate de plată este zero", a declarat Greenspan, într-o conferinţă de presă de duminică.

"Ce cred eu că a făcut S&P a fost să ne atenţioneze că se întâmplă ceva rău şi, practic, să lovească în psihicul şi stima de sine a SUA"

Mai mult decât atât, Alan Greenspan a mai spus că actuala criză se referă mai mult la zona euro, şi nu la Statele Unite.

"SUA o duceau bine, încet, dar bine, până au început problemele în Italia. Acest lucru a destabilizat sistemul din Europa şi criza a reapărut. Iar situaţia din Europa este foarte importantă pentru americani, pentru că jumătate din afacerile noastre şi un sfert dintre experţii noştri se află acolo", a explicat Greenspan.

De asemenea, şeful consilierilor economici de la Casa Albă, Austan Goolsbee, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a atacat şi el de S&P.

"Ideea e că ei au făcut o greşeală de calcul de două mii de miliarde de dolari şi au uitat să verifice. Aşa că agenţiile de rating care n-au făcut această greşeală au reconfirmat ratingul AAA al SUA. Aţi văzut ce a spus Warren Buffet: dacă ar exista un rating AAAA, SUA l-ar primi", a declarat Goolsbee.


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close