Antena 3 CNN Externe Franţa: Justiţia a demarat o anchetă în cazul Furosemid

Franţa: Justiţia a demarat o anchetă în cazul Furosemid

Franţa: Justiţia a demarat o anchetă în cazul Furosemid
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    13 Iun 2013   •   09:18

Parchetul din Paris a deschis, miercuri, o anchetă în legătură cu ambalarea necorespunzătoare a medicamentului diuretic Furosemid, care s-ar putea afla la originea a trei decese şi două spitalizări, au relatat surse judiciare, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Ancheta a fost deschisă pentru înşelătorie deosebit de gravă, omucidere şi vătămare din culpă, punerea în pericol a vieţii unei persoane şi administrare de substanţe periculoase.

Inspecţiile efectuate de Agenţia de Medicamente (ANSM) la sediul filialei grupului israelian Teva Pharmaceutical, aflat în comuna Sens, centrul Franţei, de unde au plecat cutiile, dintre care unele conţineau somnifere Zopiclone, în loc de diuretice, s-au încheiat marţi seara, fără să fie constatată vreo neregulă.

Profesorul Francois Chast, expert în farmaceutică, a declarat că una dintre „posibilele ipozeze" care ar putea explica prezenţa somniferelor în cutiile de diuretice este reaua voinţă.

Comprimatele de Furosemid provin din Ungaria şi sunt ambalate în folii şi cutii în fabrica din Sens, în timp ce somniferele Zopiclone provin din Spania, potrivit Agenţiei pentru medicamente.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost spitalizate în Franţa, după ce ar fi ingerat Zopiclone, în loc de Furosemid, medicament care le fusese prescris, un diuretic folosit în general pentru a combate hipertensiunea arterială.


×
Subiecte în articol: Franta ancheta
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close