Antena 3 CNN Externe Furtună extrem de violentă în sudul Franţei. Circulaţia a fost suspendată pe câteva autostrăzi şi linii ferate şi mii de oameni au rămas fără curent electric

Furtună extrem de violentă în sudul Franţei. Circulaţia a fost suspendată pe câteva autostrăzi şi linii ferate şi mii de oameni au rămas fără curent electric

Furtună extrem de violentă în sudul Franţei. Circulaţia a fost suspendată pe câteva autostrăzi şi linii ferate şi mii de oameni au rămas fără curent electric
Sursa foto: Foto: mittentotheboot.wordpress.com
de S.T.    |    05 Noi 2014   •   16:30

Coasta de Azur şi alte regiuni din sudul Franţei sunt paralizate de o furtună neobişnuit de violentă care a omorât deja un om. O femeie a fost strivită de o alunecare de teren chiar la ea acasă, deşi nu locuia într-o zonă de risc.

Alerta meteo de COD PORTOCALIU este în vigoare pe un sfert din teritoriul francez, în timp ce furtuna s-a extins şi în nordul Italiei.

Într-o singură zi, în Nisa a plouat cât în toată luna noiembrie a unui an normal. Furtuna a întrerupt şi filmările pentru un serial TV, într-un camping de lângă Marsilia, unde vântul a doborât mai mulţi copaci şi a răsturnat rulotele.

Furtuna şi inundaţiile au cuprins un teritoriu mult mai extins, de pe ţărmul Mediteranei până aproape de Lyon. Circulaţia a fost suspendată pe câteva autostrăzi şi linii ferate şi mii de oameni au rămas fără curent electric. Alerta meteo a fost instituită şi în Italia, unde plouă deja de câteva zile.

La San Remo, şcolile sunt, astăzi, închise, ca măsură de siguranţă, după ce vântul a depăşit pe alocuri 120 de kilometri pe oră.

Liguria şi Toscana sunt regiunile cu grad mare de risc, dar specialiştii nu exclud inundaţii chiar şi la Milano şi lângă Roma.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close