Antena 3 CNN Externe Grecia. Ciocniri violente între forţele de ordine şi manifestanţii care protestează faţă de măsurile de austeritate

Grecia. Ciocniri violente între forţele de ordine şi manifestanţii care protestează faţă de măsurile de austeritate

Grecia. Ciocniri violente între forţele de ordine şi manifestanţii care protestează faţă de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Sep 2010   •   13:00

O nouă lună, o nouă grevă în Grecia. Mii de oameni au ieşit în stradă la Salonic pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate anunţate de premierul Papandreu pentru anul viitor. Mai multe persoane au fost rănite după ce manifestanţii s-au ciocnit violent cu forţele de ordine.

Manifestanţii s-au adunat la apelul principalelor sindicate şi partide de stânga. Mii de oamenii au purtat banderole cu sloganul  "Capitalismul trebuie să plătească pentru criză". Circulaţia a fost interzisă mai multe ore pe străzile din centrul oraşului, pentru a elibera traseul pentru manifestanţii care se îndreaptau spre Târgul internaţional din Salonic, unde Papandreou a ţinut un discurs despre principalele măsuri economice pentru anul 2011.

Vizita premierului nu a fost lipsită de incidente. Un medic elen în vârstă de 60 de ani a vrut să-şi facă singur dreptate şi a aruncat cu un pantof spre premierul Papandreu.

Premierul nu a fost lovit de pantof, însă bărbatul a fost reţinut, împreună cu fiica sa de 15 ani şi de un bărbat care îi însoţea. Poliţia a precizat că toţi cei trei au fost eliberaţi în scurt timp.

În acest context, proprietarii eleni de camioane şi cisterne vor începe luni o nouă grevă pe durată nelimitată, pentru a protesta faţă de măsurile anunţate de guvern pentru liberalizarea sectorului transporturilor.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close