Antena 3 CNN Externe Grecia şi-a achitat datoria către BCE şi poate beneficia în continuare de finanţare pentru bănci

Grecia şi-a achitat datoria către BCE şi poate beneficia în continuare de finanţare pentru bănci

Grecia şi-a achitat datoria către BCE şi poate beneficia în continuare de finanţare pentru bănci
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
20 Iul 2015   •   21:26
GRECIA. Grecia a achitat luni Băncii Centrale Europene aproximativ 4,2 miliarde de euro, o plată extrem de importantă, în absenţa căreia nu ar mai fi beneficiat de finanţarea de urgenţă pentru băncile elene, transmite Reuters.

Grecia a plătit luni obligaţiuni de 3,5 miliarde de euro şi dobânzi de 700 milioane de euro. De asemenea, a rambursat un credit de 500 milioane de euro către Banca Centrală a Greciei.

Fără achitarea banilor către BCE, Atena nu ar mai fi beneficiat de finanţarea de urgenţă pentru băncile elene, în valoare de aproape 90 de miliarde de euro.

Tot luni, Grecia a achitat Fondului Monetar Internaţional o serie de arierate în valoare totală de aproximativ două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) şi nu se mai află în incapacitate de plată.

GRECIA. Săptămâna trecută, Grecia a obţinut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienţi pentru a asigura finanţarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaţionali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile, a cărui valoare este estimată la 86 de miliarde de euro, ar urma să dureze mai multe săptămâni.

 

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close