Antena 3 CNN Externe Harrison Ford, erou şi în afara platoului de filmare. A evitat în ultima clipă clădirea unei şcoli şi mai multe locuinţe

Harrison Ford, erou şi în afara platoului de filmare. A evitat în ultima clipă clădirea unei şcoli şi mai multe locuinţe

Harrison Ford, erou şi în afara platoului de filmare. A evitat în ultima clipă clădirea unei şcoli şi mai multe locuinţe
Sursa foto: Foto: bamada.net
06 Mar 2015   •   20:22

Harrison Ford, care a fost rănit grav, joi, după ce s-a prăbuşit cu un avion de epocă datând din al Doilea Război Mondial, a salvat mai multe vieţi, aducând aparatul de zbor într-o zonă mai puţin populată.

Potrivit martorilor, citaţi de mirror.co.uk, actorul din Războiul Stelelor a făcut tot posibilul să evite clădirea unei şcoli, precum şi mai multe locuinţe, reuşind să aterizeze de urgenţă pe terenul unui club de golf, Penmar Golf Course, la doar câteva minute după ce decolase de pe Aeroportul din Santa Monica, aflat în apropiere.

"A avut exact cinci secunde; 99 la sută dintre piloţi ar fi întors aparatul către pistă şi s-ar fi prăbuşit", a afirmat producătorul de film Ryan Kavanagh, care deţine şi el o licenţă de pilot comercial.

"Avionul ar fi intrat în vrie, cu botul în jos, şi s-ar fi prăbuşit. A luat virajul corect, pentru care avionul fusese proiectat, în condiţiile în care a rămas fără un motor. Harrison a făcut ceea ce cei mai buni piloţi din lume ar face", a mai spus Kavanagh.

"Având în vedere unde s-a prăbuşit şi cum anume, sunt sigur că s-a gândit că nu va risca vieţile altora şi ce va fi va fi", a spus un alt martor, Eddie Aguglia, aflat pe terenul de golf.

Harrison Ford, care s-a ales cu mai multe fracturi în urma accidentului, a fost singura persoană aflată la bordul acelui avion.
   
Reprezentanţi ai Biroului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (National Transportation Safety Board) din Statele Unite au deschis o anchetă şi investighează cauzele accidentului.
   
Nu este pentru prima dată când Harrison Ford a fost implicat într-un accident aviatic. Un avion cu şase locuri pilotat de starul hollywoodian a avut parte de o aterizare dificilă în Lincoln, în statul american Nebraska, în vara anului 2000. De asemenea, un elicopter pilotat de Harrison Ford a fost avariat grav la aterizare, în octombrie 1999.
   
De asemenea, în iunie 2014, starul american a fost spitalizat la Londra după ce a suferit o accidentare serioasă la o gleznă în timpul filmărilor de la cel de-al şaptelea film din franciza "Războiul stelelor".

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close