Antena 3 CNN Externe Hodorkovski: "Rusia se află în pragul unui război civil sângeros"

Hodorkovski: "Rusia se află în pragul unui război civil sângeros"

Hodorkovski: "Rusia se află în pragul unui război civil sângeros"
21 Oct 2014   •   13:31

Fostul deţinut politic şi opozant virulent al preşedintelui Vladimir Putin, Mihail Hodorkovski (foto text), susţine într-un interviu acordat BBC că un război civil, la scară largă, este foarte posibil în Rusia.

"Ce se întâmplă acum în Ucraina este fără îndoială un lucru grav, care se poate răsfrânge în Rusia. Stricteţea regimului autoritar de la Moscova dărâmă speranţele progresului, speranţele pentru dezvoltarea tehnologică a ţării. Aceste evenimente pot unifica o mare parte din populaţie, dar pe de altă parte, regimul poate pierde din popularitate", spune oligarhul rus, eliberat anul trecut din închisoare, după 10 ani în spatele gratiilor.


"Sunt de părere că în Rusia nu mai există perspectivele unei schimbări democratice de regim, iar acest regim se va prăbuşi cu vărsare de sânge. Odată cu trecerea timpului situaţia se va înrăutăţi. Ţara a început deja să plătească cu sânge pentru păstrarea regimului actual. Rămâne de văzut dacă schimbarea va fi provocată de o lovitură de culise sau vom ajunge să trăim un război civil la scară largă", adaugă Hodorkovski.

În trecut, aflat în exil, el îndemna poporul rus să se ridice împotriva puterii de la Kremlin. De teama reţinerii sale, el nu a putut fi prezent la ceremonia de înmormântare a mamei sale.
De asemenea, Hodorkovski şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al Rusiei, în ciuda sondajelor care nu-i acordă prea multe şanse de izbândă.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close