Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez: Am fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase

Hugo Chavez: Am fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase

Hugo Chavez: Am fost operat pentru extirparea unei tumori canceroase
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
01 Iul 2011   •   11:55

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a recunoscut, joi, că a fost operat pentru înlăturarea unei tumori canceroase, informează AFP. Chavez a dat asigurări că recuperarea după intervenţie se desfăşoară bine.
   
"Analizele au confirmat existenţa unei tumori, cu prezenţa de celule canceroase, care a necesitat o a doua intervenţie, pentru extirparea completă a tumorii", a afirmat Chavez, declarând că este încrezător că se va recupera total.
   
Preşedintele venzuelan, în vârstă de 56 de ani, a fost spitalizat de urgenţă în data de 10 iunie, în timp ce se afla într-o vizită oficială la Havana, şi a fost operat pentru un abces pelvian, potrivit declaraţiilor oficiale.
   
Într-un mesaj citit joi şi preluat de toate posturile radio şi TV din Venezuela, şeful statului sud-american a recunoscut că a fost supus şi unei a doua intervenţii chirurgicale, pentru extirparea tumorii.

"A fost o intervenţie importantă, realizată fără complicaţii, în urma căreia evoluţia este satisfăcătoare, urmez tratamente complementare pentru a combate diferitele tipuri de celule descoperite şi sunt pe calea recuperării depline", a spus Chavez.
   
El a apreciat şi că a comis o "greşeală fundamentală" neglijându-şi sănătatea ani de zile.

Obişnuit să improvizeze discursuri-fluviu, Chavez s-a mulţumit joi să citească timp de 15 minute un text scris, în faţa unui drapel venezuelan şi a unei imagini a eroului independenţei venezuelane, Simon Bolivar.
   
"Am continuat să mă informez şi să fiu la comanda acţiunilor guvernului bolivarian, în legătură permanentă cu vicepreşedintele Elia Jaua şi cu toată echipa guvernamentală", a afirmat Chavez, care nu a predat prerogativele prezidenţiale, aşa cum prevede Constituţia.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close