Antena 3 CNN Externe Imigranţii români şi bulgari fără loc de muncă în Marea Britanie nu vor avea acces la serviciile publice

Imigranţii români şi bulgari fără loc de muncă în Marea Britanie nu vor avea acces la serviciile publice

Imigranţii români şi bulgari fără loc de muncă în Marea Britanie nu vor avea acces la serviciile publice
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    12 Noi 2012   •   12:33

Imigranţii români şi bulgari care vor ajunge în Marea Britanie fără un loc de muncă asigurat ar putea primi interdicţie la utilizarea mai multor servicii asigurate de stat, în special cele de sănătate, informează Daily Mail.

Theresa May, ministrul britanic de Interne, a declarat că imigranţii din România şi Bulgaria care vor sosi în Marea Britanie fără un job asigurat nu vor avea acces la spitalele NHS.

Ministrul a declarat că nu va putea prelungi restricţiile care au funcţionat până acum în ceea ce priveşte circulaţia acestora, însă va face tot ce îi stă în putere pentru a limita "atracţiile" responsabile pentru sosirea miilor de emigranţi fără locuri de muncă în Marea Britanie.

Conform Ministerului de Interne, se iau în considerare mai multe servicii care ar putea să le fie interzise imigranţilor fără serviciu, printre care ar putea fi incluse sănătatea, educaţia, facilitarea obţinerii unei locuinţe sau ajutorul financiar.

O lege similară a funcţionat în California între 1994 şi 1999. Imigranţii fără documente nu aveau acces la serviciile publice ale celui mai bogat stat american, însă legea a fost declarată neconstituţională şi scoasă din vigoare.

×
Subiecte în articol: imigranti romani sănătate
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close