Antena 3 CNN Externe INFERN la o unitate militară de depozitare a combustibilului din Ucraina. 17 rezervoare au EXPLODAT şi cel puţin 4 pompieri au murit (VIDEO)

INFERN la o unitate militară de depozitare a combustibilului din Ucraina. 17 rezervoare au EXPLODAT şi cel puţin 4 pompieri au murit (VIDEO)

INFERN la o unitate militară de depozitare a combustibilului din Ucraina. 17 rezervoare au EXPLODAT şi cel puţin 4 pompieri au murit (VIDEO)
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
09 Iun 2015   •   13:28

Explozia mai multor rezervoare de petrol, dintr-o unitate militară petrochimică de lângă Kiev, a provocat un incendiu de proporţii. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, relevă presa locală.

Infernul pare scăpat de sub control, după explozia celor 17 rezervoare. Există riscul ca mai multe containere şi conducte de gaz metan să sară şi ele în aer.

"În momentul exploziei, 180 de pompieri încercau să limiteze incendiul. Nu se ştie câţi dintre aceştia au supravieţuit. Ambulanţele fac faţă cu greu numărului mare de răniţi, care sunt transportaţi la spital. Reprezentanţii echipajelor de urgenţă spun că un gazoduct a luat foc şi este foarte probabil ca şi acesta să explodeze", transmite postul TV 1+1.


Dezastrul a avut loc la unitatea BRSM-Nafta, situată la 20 de km distanţă de capitala ucraineană şi a izbucnit în cursul nopţii trecute, când cel puţin un muncitor a murit în flăcări. Alţi cinci au fost transportaţi la spital, suferind arsuri extrem de grave.

Bilanţul victimelor a crescut în această dimineaţă, când focul s-a extins şi a cauzat explozii masive.
Câţiva pompieri şi-au pierdut viaţa, a anunţat ministrul de Interne, Arsen Avakov, dar nu există cifre oficiale.

Potrivit postului de televiziune 1+1, cel puţin patru pompieri au murit, şase sunt daţi dispăruţi, iar alţi şase au fost trimişi la spital cu răni grave.

50 de echipaje de pompieri au fost chemate să intervină, dar acestea au fost nevoite să se retragă din cauza amploarei incredibile a vâlvătăilor.


Locuitorii din Vasilkov şi din satele apropiate spun că nori negri de fum au acoperit cerul, iar mirosul este unul toxic.

Proporţiile dezastrului au determinat autorităţile să ia în calcul evacuarea populaţiei din zona afectată.

"Ce se întâmplă este catastrofal. Oamenii ar trebui evacuaţi pe o rază de cel puţin cinci kilometri. Este un pericol serios asupra sănătăţii, sustanţele toxice ca acestea pot provoca cancer şi alte boli respiratorii. După stingerea incendiului, vom fi nevoiţi să facem faţă unei alte faze, la fel de periculoasă: ploaia acidă, care va distruge recoltele de pe câmpuri şi pădurile", a declarat Vladimir Boreyko, un reprezentant au ecologiştilor ucraineni.

 

Adjunctul ministrul de Interne, Zoryan Shkiryak, a spus că focul ar fi fost provocat intenţionat sau ar fi o încălcare gravă a normelor de siguranţă.
De asemenea, o altă ipoteză ar fi că focul a izbucnit după ce hoţii au încercat să fure combustibil din rezervoare, relatează şi UNIAN, citând surse poliţieneşti.

×
Subiecte în articol: incendiu explozie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close