Antena 3 CNN Externe Ion Pacepa critică discursul lui Obama despre reforma sănătăţii: Americanii nu sunt obişnuiţi cu şpaga

Ion Pacepa critică discursul lui Obama despre reforma sănătăţii: Americanii nu sunt obişnuiţi cu şpaga

Ion Pacepa critică discursul lui Obama despre reforma sănătăţii: Americanii nu sunt obişnuiţi cu şpaga
Sursa foto: Foto: Antena 3
28 Ian 2011   •   19:47

Fostul şef al spionajului din România, Ion Pacepa,  critică, într-un articol publicat astăzi, discursul preşedintelui american Barack Obama despre starea naţiunii. Pacepa ironizează reforma sănătaţii susţinută de administraţia Obama şi spune că sistemul medical din Statele Unite va ajunge ca cel din România, prezentat în filmul "Moartea domnului Lăzărescu". Personajul principal moare în timp pentru ce este plimbat de la un spital la altul.

Ion Pacepa a publicat un articol acid la adresa administraţiei Obama în publicaţia americană The Thinker, "Gânditorul". Fostul şef al spionajului din România critică discursul lui Barack Obama despre starea naţiunii.

"Acesta este momentul "Sputnik" al generaţiei noastre! Acum doi ani am spus că trebuie să atingem un nivel al cercetării şi al dezvoltării pe care nu l-am mai văzut de la cursa Spaţială", a declarat Pacepa.

"Niciodată în cele mai negre vise nu m-am aşteptat să aud preşedintele Statelor Unite să îşi exprime speranţa de a construi "momentul Sputnik al generaţiei noastre(...) Pentru privilegiul de a deveni cetăţean american acum 32 de ani, am plătit cu două sentinţe la moarte, ambele date de una dintre acele ţări din fostul bloc sovietic care făcut parte din era Sputnik şi care s-a prăbuşit sub propria greutate."

Pacepa se opune reformei sănătăţii americane sprijinite şi adoptate de administraţia Obama, considerată de actuala conducere de la Washington cel mai mare succes al primilor 2 ani de la alegerea lui Obama.

"Sper ca cei 112 membri ai Congresului vor avea şansa să vadă filmul Moartea domnului Lărărescu. România nu trebuie văzută ca un standard despre modul în care un sistem de sănătate funcţionează.(...)Americanii nu sunt obişnuiţi cu şpaga, dar dacă sistemul nostru de sănătate va fi condus în viitor de birocraţi, ţara va prinde obiceiul"

În sprijinirea precedentului sistem medical din Statele Unite, fostul şef al spionajului românesc spune că cele 72 de premii Nobel în domeniul medicinei câştigate de americani în ultimul secol reprezintă dovada unui sistem care funcţionează.

Ion Mihai Pacepa trăieşte în Statele Unite din 1978 când a cerut azil politic. Acolo a lucrat pentru serviciile de informaţii americane în diferite operaţiuni împotriva fostului bloc sovietic.

×
Subiecte în articol: spionaj Barack Obama Obama America
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close