Antena 3 CNN Externe Ipoteză ŞOCANTĂ în cazul prăbuşirii avionului în Alpii Francezi. Ce se întâmpla de fapt în cabina piloţilor: "Totul a fost înregistrat de cutiile negre"

Ipoteză ŞOCANTĂ în cazul prăbuşirii avionului în Alpii Francezi. Ce se întâmpla de fapt în cabina piloţilor: "Totul a fost înregistrat de cutiile negre"

Ipoteză ŞOCANTĂ în cazul prăbuşirii avionului în Alpii Francezi. Ce se întâmpla de fapt în cabina piloţilor: "Totul a fost înregistrat de cutiile negre"
Sursa foto: Foto: Hepta
de O.P.    |    26 Mar 2015   •   07:01

Apar noi ipoteze în cazul tragediei aviatice din Alpi. Unul din cei doi piloţi ai avionului prăbuşit era blocat în afara cabinei, în momentul accidentului.  Dezvăluirea a apărut în ziarul New York Times, care citează un investigator cu acces la înregistrările primei cutii negre, găsite la locul catastrofei.

Sursele oficiale arată doar că, deocamdată, cauzele prăbuşirii rămân necunoscute. Între timp, Angela Merkel, Francois Hollande şi Mariano Rajoy au fost la locul unde au pierit cele 150 de victime.

Cei trei lideri europeni au ajuns la locul unde a fost amplasată baza de operaţiuni a echipelor de salvare. Au survolat apoi cu un elicopter zona în care s-a prăbuşit aeronava Airbus A320. Atât Angela Merkel cât şi Mariano Rajoy au lăudat eforturile depuse de autorităţile franceze pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale victimelor.

Deocamdată, a fost recuperată doar una din cutiile negre, cea care înregistrează toate convorbirile şi sunetele din cabina piloţilor.

Anchetatorii francezi spun că mai au, încă, nevoie de timp ca să descifreze înregistrările. O dezvăluire a apărut, însă, dincolo de ocean: cotidianul New York Times, reluat imediat de întreaga presă, susţine că, în momentul prăbuşirii, unul din piloţi ieşise din cabină şi nu mai putea intra. Pe înregistrare s-ar putea, chiar, auzi cum pilotul disperat încerca să spargă uşa cabinei.

"Principala întrebare este: de ce niciun mesaj radio? De ce această tăcere, în tot timpul coborârii care a durat aproape zece minute?", se întreabă jurnaliştii LE MONDE.

Chiar dacă această versiune se confirmă, rămâne un mister de ce pilotul părăsise cabina şi de ce colegul său, rămas singur la manşă, nu-i deschidea uşa.


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close