Antena 3 CNN Externe Israel oferă detalii despre gardul de la graniţa cu Egipt

Israel oferă detalii despre gardul de la graniţa cu Egipt

Israel oferă detalii despre gardul de la graniţa cu Egipt
Sursa foto: gard israel
13 Ian 2010   •   19:00

Oficialii israelieni au oferit primele detalii despre gardul pe care îl vor construi de-a lungul graniţei cu Egipt pentru a opri imigranţii şi traficanţii de arme.
Ministerul Apărării anunţat că două rânduri de garduri vor izola circa 70 de km din cei 270 km ai frontiere de sud, unul ce va înconjura graniţa de SV cu Gaza, iar altul va proteja oraşul Eilat. Gardurile vor include echipament radar ce va alerta armata în cazul unor intruşi.
Dispozitive radar şi sârmă ghimpată vor fi plasate de-a lungul restului graniţei, deşi experţii în apărare cred că deşertul este puţin probabil să fie folosit pentru infiltrare.
?Am luat decizia să închidem graniţa de sud a Israelului în faţa intruşilor şi teroriştilor. Este decizie strategică pentru protejarea caracterului democratic şi evreu a Israelului,? declara premierul Benyamin Netanyahu. Sistemul este estimat la circa 250 milioane de euro.
Israel a construit deja garduri în jurul Fâşiai Gaza şi de-a lungul graniţei estice cu Iordania, dar şi în nord cu Siria şi Liban. Cea mai controversată structură a fost bariera de separare ce înconjoară teritoriile palestiniene din Cisiordania.

?Apărarea contra activităţii teroriste cere cu siguranţă un gard. Gardurile bune fac vecini buni,? declara ministrul Apărării Ehud Barak . El a remarcat că doar graniţa de vest, de-a lungul Mediteranei, nu trebuie blocată.

Din 2005, circa 19000 persoane au cerut azil în Israel, majoritatea din Sudan şi Eritrea, dar şi Ghana, Kenya şi Etiopia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: teroristi imigranti ilegali ehud barak
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close