Antena 3 CNN Externe Japonezii au rămas fără electricitate după seismul de joi. Ultimul bilanţ: 4 morţi şi 132 răniţi

Japonezii au rămas fără electricitate după seismul de joi. Ultimul bilanţ: 4 morţi şi 132 răniţi

Japonezii au rămas fără electricitate după seismul de joi. Ultimul bilanţ: 4 morţi şi 132 răniţi
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
08 Apr 2011   •   09:53

Japonia a fost zguduită de un nou cutremur mare. Seismul cu magnitudinea de 7,1 a lovit nord-estul ţării. Patru oameni au murit şi 132 au fost răniţi. Regiuni vaste au rămas fără electricitate, iar panica a pus stăpânire pe oameni. Casele şubrezite se pot prăbuşi în orice moment.

Seismul cu magnitudinea de 7,1 grade a avut epicentrul în nor estul Japoniei -în zona deja devastată de cutremurul din 11 martie. Trepidaţiile s-au simţit până în capitala Tokyo - oraş situat la 350 de km distanţă. Oficialii au luat măsuri suplimentare pentru a evita o nouă criză nucleară de tipul celei de la Fukushima.

Centrala nucleară de la Higashidori, centrala nucleară de la Onagawa, centralele Fukushima Daiichi şi Daini au fost  închise din cauza cutremurului.   

După mai multe verificări, guvernul a liniştit populaţia. Noul seism nu a avariat nici un reactor. Şi nici nu a agravat situaţia de la Fukuşima. Există însă alte probleme.

În prefectura Aomori, în multe zone din prefectura Akita şi în părţi din prefecturile  Miyagi şi Yamagata s-au raportat pene masive de curent. De asemenea, au izbucnit mai multe incendii care au fost stinse de pompieri.

În plus, casele şubrezite se pot prăbuşi în orice moment. Iar specialiştii spun că nu în zonă s-ar putea produce şi alunecări de teren.

 


×
Subiecte în articol: japonia morti seism electricitate
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close