Antena 3 CNN Externe Liderul Suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a fost internat în stare gravă

Liderul Suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a fost internat în stare gravă

Liderul Suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a fost internat în stare gravă
05 Mar 2015   •   15:34

Liderul Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a fost internat astăzi de urgenţă într-un spital din Teheran, fiind în stare gravă, anunţă Jerusalem Post, citând surse neoficiale.

Potrivit publicaţiei israeliene, Khamenei, în vârstă de 75 de ani, suferă de o boală incurabilă, care s-a răspândit în tot organismul.
El fusese operat la prostată în luna septembrie a anului trecut.
La acea dată, presa iraniană relata că intervenţia chirugicală fusese una de rutină şi s-a încheiat cu succes.

În anul 2010, publicaţia The Guardian prezenta un material prin care se susţinea că autorităţile americane ar fi intrat în posesia unor documente care sugerau că liderul iranian a fost diagnosticat cu leucemie în metastază.

Ali Khamenei este şeful statului şi reprezintă totodată principala autoritate religioasă din Iran. Ayatollahul deţine o poziţie cheie în toate deciziile şi procesele politice din ţară, inclusiv în discuţiile actuale cu puterile occidentale legate de programul nuclear al ţării.

După revoluţia islamică din 1979, Khamenei a fost preşedintele Iranului timp de opt ani, începând cu 1981. În 1989, el l-a succedat în funcţia de Ayatollah şi Lider Suprem pe Ruhollah Khomeini.

×
Subiecte în articol: Ayatollahul Ali Khamenei iran, teheran
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close