Antena 3 CNN Externe Lumea nu a ştiut nimic despre asta. Ce se putea întâmpla în Europa, în 2014: "Am fost salvaţi la timp"

Lumea nu a ştiut nimic despre asta. Ce se putea întâmpla în Europa, în 2014: "Am fost salvaţi la timp"

Lumea nu a ştiut nimic despre asta. Ce se putea întâmpla în Europa, în 2014: "Am fost salvaţi la timp"
de O.P.    |    24 Noi 2014   •   08:40

Poliția britanică a dejucat deja "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014 față de unul singur cât era media anilor precedenți, a anunțat duminică directorul Scotland Yard-ului înaintea lansării unei campanii de sensibilizare a publicului, relatează AFP.

"În ultimii ani, media a fost de un /complot/ pe an, în acest an au fost patru sau cinci", a declarat Bernard Hogan-Howe la BBC.

"Am constatat o schimbare atât în ceea ce privește frecvența, cât și gravitatea comploturilor", a adăugat el, afișându-și "îngrijorarea tot mai mare" față de "lupii singuratici".

Potrivit responsabilului pe probleme de contraterorism din Scotland Yard, Marea Britanie a procedat în 2014 la peste 250 de arestări în cadrul luptei antiteroriste.

Joi, trei bărbați suspectați de pregătirea unor "acte teroriste" au fost inculpați. Potrivit presei britanice, ei intenționau să decapiteze o persoană în Marea Britanie, unde nivelul alertei de securitate a fost ridicat la "grav" la sfârșitul lui august, în fața amenințării cu atentate legată de Siria și Irak.

Confruntat cu această situație, guvernul intenționează să ia noi măsuri în lupta împotriva grupurilor extremiste, inclusiv să interzică societăților de asigurare să plătească răscumpărări. Ministrul de interne Theresa May urmează să facă acest anunț luni, potrivit unor comentarii apărute în presă.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close