Antena 3 CNN Externe Manifestaţii violente la Chişinău. Îmbrânceli şi lovituri între membrii unui miting unionist şi opozanţii lor

Manifestaţii violente la Chişinău. Îmbrânceli şi lovituri între membrii unui miting unionist şi opozanţii lor

Manifestaţii violente la Chişinău. Îmbrânceli şi lovituri între membrii unui miting unionist şi opozanţii lor
de O.P.    |    26 Mar 2012   •   05:50

Două mitinguri s-au terminat, ieri, cu violenţe pe străzile Chişinăului. 4 mii de moldoveni au sărbătorit împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Spiritele s-au încins când aceştia s-au întâlnit cu 300 de participanţi ai unui miting anti-unionist, nemulţumiţi de celebrarea acestui eveniment istoric în Republica Moldova.

Cei 4 mii de oameni, ce au participat la un marşul unionist, au fost conduşi de Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional-Liberal Moldova, susţinător fervent al unirii Republicii Moldova cu ţara noastră.

În acelaşi timp, cîteva sute de oameni au organizat un marş Anti-unire. Participanţii erau de părere că sărbătorirea unirii Basarabiei cu România este un act anti-naţional. Protestatarii au sărit la bătaie şi au încercat să îi oprească pe manifestanţii pro-unionişti.

Forţele de ordine au format un cordon de securitate în jurul miilor de oameni de la cele două mitinguri, pentru a calma spiritele.

Cu toate acestea, autorităţile par să ignore violenţele de la cele două mitinguri şi să privească partea pozitivă a evenimentelor de ieri.




×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close