Antena 3 CNN Externe Manifestaţii violente la Istanbul, în urma decesului a zece muncitori turci. "Acesta nu este un accident, este o crimă!"

Manifestaţii violente la Istanbul, în urma decesului a zece muncitori turci. "Acesta nu este un accident, este o crimă!"

Manifestaţii violente la Istanbul, în urma decesului a zece muncitori turci. "Acesta nu este un accident, este o crimă!"
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
07 Sep 2014   •   18:25

Sute de persoane au protestat duminică la Istanbul, după moartea a zece turci într-un accident de muncă pe un şantier de construcţii, determinând poliţia să folosească gaze lacrimogene pentru dispersarea lor, scrie AFP.
   
Poliţia a intervenit cu grenade lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, furioasă din cauza lipsei unor măsuri de siguranţă pe şantiere.

"Acesta nu este un accident, nu este o fatalitate, este o crimă!", a strigat mulţimea furioasă la adresa condiţiilor de muncă deplorabile în ceea ce priveşte siguranţa, în Turcia.
   
Aceasta este prima confruntare dintre manifestanţi şi forţele de ordine după ce Recep Tayyip Erdogan a preluat funcţia de preşedinte, luna trecută.

Zece turci care lucrau pe un şantier de construcţii unde se ridică un bloc turn cu 42 de etaje, la Istanbul, au murit sâmbătă când ascensorul lor a căzut 32 de etaje, zdrobindu-se de pământ.

Cauza accidentului nu a fost stabilită.
   
Accidentul s-a produs în districtul Mecidiyekoy din Istanbul, pe şantierul unei reşedinţe cu 42 de etaje, dintre care 36 au fost deja terminate, afirmă Hurriyet.
   
Potrivit autorităţilor, opt persoane au fost arestate în cadrul anchetei.
   
Acest accident pune din nou în lumină condiţiile de lucru şi de securitate precare din Turcia. În mai, 301 mineri au murit în explozia apoi prăbuşirea unei mine de cărbune în Soma (vest), accidentul industrial cel mai sângeros cunoscut vreodată de Turcia.
   
Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), Turcia se află pe locul al treilea mondial la nivelul mortalităţii în accidente de muncă.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close