Antena 3 CNN Externe Marcela Feraru: Este absolut surprinzător ce se întâmplă astăzi la Paris

Marcela Feraru: Este absolut surprinzător ce se întâmplă astăzi la Paris

Marcela Feraru: Este absolut surprinzător ce se întâmplă astăzi la Paris
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Ian 2015   •   16:28
Marcela Feraru, jurnalist român în Franţa, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că sunt foarte mulţi oameni la marşul solidarităţii de la Paris, chiar mai mulţi decât se estima. 
 
"Din tot ce pot să văd, au ajuns deja foarte mulţi dinitre miniştri, l-am văzut şi pe domnul Netanyahu. Este atât de multă lume încât nu orea mai ai unde să faci marşul. Este o masă compactă care nu mai are unde să se mişte."
 
Feraru a explicat că este surprinzător cât de repede s-a organizat această manifestare, la care participă o parte din cei mai puternici oameni din lume.
 
"Este absolut surprinzător ce se întâmplă astăzi. Manifestarea s-a făcut oarecum spontan. Preşedintele a anunţat, imediat după atentate, că va fi o manifestaţie, un mare marş republican. Iniţial, au fost mulţi lideri care s-au oferit să vină alături de Hollande, după care Hollande ar fi bine să îi invite şi pe ceilalţi lideri europeni. Iar, ulterior, dat fiind numărul impresionant de şefi de state şi guverne care au anunţat că participă, a început organizarea pentru acest marş de proporţii absolut impresionante. Niciodată nu ştiu să se mai fi organizat un marş de asemenea amploare cu o asemenea viteză."
 
De asemenea, Feraru a explicat că francezii manifestă un spirit puternic de solidaritate cu această ocazie, dar nu uită că oamenii politici poartă o mare responsabilitate pentru această tragedie.
 
"Francezii nu sunt de aceeaşi părere. Sigur, în privinţa oamenilor politici da, acolo nu e loc de îndoială. S-a jucat mult pe această carte a imigranţilor iar acum se plătesc poliţe. În acest moment, în Franţa, oamenii se gândesc la solidaritate. E păcat că oamenii politici au confiscat cumva acest moment. Lumea este destul de mirată, nu cred că se aşteptau la un asemenea nivel de solidaritate. Oamenii sunt obişnuiţi să iasă în stradă pentru drepturile lor. Pentru ei este o tradiţie ieşitul în stradă. Ar fi ieşit oricum. E o oarecare mândrie prin solidaritatea cu poporul francez."
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close