Antena 3 CNN Externe Marea Britanie nu va interveni militar în Siria înaintea rezultatelor anchetei ONU

Marea Britanie nu va interveni militar în Siria înaintea rezultatelor anchetei ONU

Marea Britanie nu va interveni militar în Siria înaintea rezultatelor anchetei ONU
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    28 Aug 2013   •   22:48

Guvernul britanic nu va lansa o acţiune militară în Siria înainte de a afla rezultatele experţilor ONU care anchetează la locul unui presupus atac cu arme chimice, potrivit unei moţiuni care va fi supusă joi Parlamentului, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Secretarul general al ONU trebuie să se poată adresa Consiliului de Securitate imediat după încheierea misiunii echipei", afirmă textul, adăugând: "Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite trebuie să aibă oportunitatea de a avea acest rezumat şi trebuie depuse toate eforturile pentru a obţine o rezoluţie a Consiliului de Securitate care să susţină o acţiune militară înainte ca o astfel de acţiune să fie luată".

„Înaintea oricărei implicări britanice directe într-o astfel de acţiune, un alt vot va avea loc în Camera Comunelor", mai precizează moţiunea.

Acest vot „nu va avea loc înainte ca inspectorii ONU să îşi poată face raportul”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Downing Street.

Precizările britanicilor vin ca o completare la cele ale părţii americană, Washingtonul anunţând tot miercuri că proiectul de rezoluţie britanic ce justifică un atac în Siria, dezbătut la Consiliul de Securitate al ONU, probabil că nu va fi aprobat, din cauza opoziţiei Rusiei.

De asemenea, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a precizat că experţii ONU care se află în Siria pentru a ancheta un presupus atac cu arme chimice au nevoie de patru zile pentru a-şi încheia activitatea la faţa locului.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close