Antena 3 CNN Externe SUA: Nu vedem nicio rezolvare posibilă la proiectul de rezoluţie ONU propus de Londra, din cauza opoziţiei Rusiei

SUA: Nu vedem nicio rezolvare posibilă la proiectul de rezoluţie ONU propus de Londra, din cauza opoziţiei Rusiei

SUA: Nu vedem nicio rezolvare posibilă la proiectul de rezoluţie ONU propus de Londra, din cauza opoziţiei Rusiei
de M.T.    |    28 Aug 2013   •   21:58

Statele Unite au apreciat miercuri că proiectul de rezoluţie britanic ce justifică un atac în Siria, dezbătut la Consiliul de Securitate al ONU, probabil că nu va fi aprobat, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Nu vedem nicio rezolvare posibilă pentru acest vot, dată fiind opoziţia continuă a ruşilor", a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

„Nu avem niciun motiv să credem că eforturile Consiliului de Securitate ar conduce la un rezultat diferit de eforturile precedente, care au eşuat toate", a adăugat ea.

„Statele Unite vor continua consultările şi vor lua măsuri corespunzătoare pentru a răspunde în zilele următoare", a mai spus Harf.

„Răspunsul nostru nu poate să întârzie din cauza intransigenţei continue a Rusiei la Naţiunile Unite şi, franc, situaţia este atât de gravă, încât necesită un răspuns", a încheiat purtătoarea de cuvânt.

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU s-au reunit miercuri la New York pentru a discuta rezoluţia britanică ce justifică un eventual atac în Siria, dar s-au despărţit fără a ajunge la o concluzie, Moscova şi Beijingul continuând să respingă o opţiune militară.

De altfel, chiar înaintea reuniunii, Rusia a apreciat drept „inoportună" orice discuţie privind o acţiune a Consiliului de Securitate, atât timp cât inspectorii aflaţi în Siria încă nu şi-au prezentat raportul referitor la folosirea armelor chimice.

„Discutarea unei reacţii din partea Consiliului de Securitate, înainte ca inspectorii ONU din Siria să-şi prezinte raportul, este cel puţin inoportună", a afirmat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Vladimir Titov.

Rusia consideră că rebelii sunt cei care au folosit arme chimice în Siria, cu scopul de a discredita Guvernul de la Damasc.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close