Antena 3 CNN Externe Medvedev: "Luăm în considerare închiderea spaţiului aerian pentru companiile europene şi americane!"

Medvedev: "Luăm în considerare închiderea spaţiului aerian pentru companiile europene şi americane!"

Medvedev: "Luăm în considerare închiderea spaţiului aerian pentru companiile europene şi americane!"
07 Aug 2014   •   12:25

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care interzice în totalitate importul de carne de pasăre, vită, porc, peşte, lapte, brânzeturi, legume şi fructe din Australia, canada, Uniunea Europeană, SUA şi Norvegia.
Interdicţia importurilor alimentare din aceste ţări va intra în vigoare începând cu ziua de astăzi, 7 august şi se va extinde pe o perioadă de un an de zile. Embargoul alimentar nu va cuprinde şi băuturile alcoolice din aceste ţări.

Medvedev spune că acestă măsură este un "capăt de linie", dar Rusia a fost forţată să răspundă sancţiunilor impuse de către statele occidentale. Şeful guvernului rus este de părere că agricultura internă va fi încurajată să se dezvolte şi va fi sprijinită legislativ în acest sens.

De asemenea, liderul de la Moscova a precizat că ţara sa va lua în considerare închiderea culoarelor de zbor pentru companiile aeriene europene şi americane pe rutele din Pacific şi Asia.

×
Subiecte în articol: sanctiuni
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close