Antena 3 CNN Externe Moment istoric pentru Biserica Anglicană. Femeile pot fi alese în funcţii de episcop

Moment istoric pentru Biserica Anglicană. Femeile pot fi alese în funcţii de episcop

Moment istoric pentru Biserica Anglicană. Femeile pot fi alese în funcţii de episcop
Sursa foto: Foto: archdeaconinthedales.blogspot.com
15 Iul 2014   •   22:00

Moment istoric pentru Biserica Anglicană. De acum înainte, şi femeile pot fi alese în funcţii de episcop. Sinodul Bisericii a aprobat decizia, punând astfel capăt unei tradiţii vechi de câteva secole. Cu doi ani în urmă, o propunere similară fusese respinsă de sinod, spre dezamăgirea celor care doresc modernizarea bisericii.

Schimbarea canoanelor Bisericii a fost aprobată de toate cele trei camere ale Sinodului. Mai e nevoie doar de undă verde din partea liderului Bisericii Anglicane: regina Elisabeta a Doua.

Episcopii din Marea Britanie spun că a venit vreme schimbării. Femeile-pastor nu sunt o noutate în Biserica Anglicană, ca şi în alte confesiuni protestante. În ţări ca Statele Unite, Australia, Canada sau Noua Zeelandă, biserici înrudite cu cea anglicană au, deja, episcopi femei. Femeile-pastor au sărbătorit cu entuziasm, împreună cu cei care le-au sprijinit.

Printre susţinătorii schimbării se numără cel mai înalt ierarh al Bisericii Anglicane, arhiepiscopul de Canterbury. El nu exclude chiar ca funcţia sa să fie ocupată, în curând, de o femeie.

Biserica Anglicană, care s-a despărţit de cea catolică în secolul al XVI-lea, are 80 de milioane de credincioşi, mai ales în Marea Britanie şi fostele sale colonii. 



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close