Antena 3 CNN Externe Momente memorabile la Vatican. Doi din cei mai puternici oameni ai lumii, faţă în faţă

Momente memorabile la Vatican. Doi din cei mai puternici oameni ai lumii, faţă în faţă

Momente memorabile la Vatican. Doi din cei mai puternici oameni ai lumii, faţă în faţă
de O.P.    |    04 Apr 2014   •   06:15

Vizită istorică la Vatican. Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii l-a întâlnit pentru prima oară pe Papa Francisc, de la punerea sa în funcţie. Suverana a efectuat o vizită oficială în Italia, la invitaţia preşedintelui de la Roma, care a organizat un dineu în cinstea acesteia. Deşi era programată pentru anul trecut, vizita a fost amânată din cauza unor probleme de sănătate ale Reginei.

Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii, însoţită de soţul său, prinţul Philip, l-a întâlnit pentru prima oară pe Papa Francisc, în cadrul unei audienţe private, la un centru de conferinţă de la Vatican.

Într-un coş plin cu bunătăţi se aflau 18 obiecte. Zeci de ouă, dar şi câteva obiecte neobişnuite pentru un Papă. O sticlă de whiskey din cel mai rafinat, de la palatul Balmoral.



Două borcane cu miere. Dar şi săpunuri handmade.

A urmat rândul Papei Francisc să prezinte cadourile oferite Suveranei. Printre acestea, o sferă din lapis lazuli, cu o cruce de argint, aşezată într-o cutie de catifea albastră, inscripţionată cu mesajul "Papa Francisc, pentru Alteţa sa Regală, prinţul George de Cambridge". A urmat o discuţie de jumătate de oră în spatele uşilor închise.

Presa a speculat că cei doi au discutat şi despre războiul din Insulele Falkland, aflate în apartenenţa Regatului Unit, invadate şi revendicate de Argentina. Şi cum papa Francisc este de origine argentiniană, nu este imposibil ca acest subiect să fi fost atins în cadrul întrevederii.

Regina a întârziat 20 de minute la întâlnirea cu Papa întrucât a participat la un dineu organizat de preşedintele italian, Giorgio Napolitano.

Este a şaptea oară când regina se întâlneşte cu un Suveran Pontif .

Cea mai notabilă a fost cea din 1982, când Papa Ioan Paul al doilea a devenit primul Sfânt Părinte ce a vizitat Marea Britanie de după desprinderea Bisericii Anglicane de Biserica Romano-Catolică, în secolul al 16-lea.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta Papa Francisc
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close