Antena 3 CNN Externe Moscova pune la cale un "atac psihologic". "Teroriştii îmbracă hainele jurnaliştilor şi păcălesc populaţia"

Moscova pune la cale un "atac psihologic". "Teroriştii îmbracă hainele jurnaliştilor şi păcălesc populaţia"

Moscova pune la cale un "atac psihologic". "Teroriştii îmbracă hainele jurnaliştilor şi păcălesc populaţia"
de O.P.    |    29 Aug 2014   •   07:01

Serviciile speciale ale Rusiei folosesc în mod activ reţele de socializare, pentru a dezinforma şi a crea panică în rândul ucrainenilor, a denunţat joi şeful Serviciului ucrainean de securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko, citat de agenţia Interfax.

El a acuzat Moscova că desfăşoară "un atac psihologic" în Ucraina prin intermediul unor "complici ai teroriştilor (insurgenţilor), care pretind că sunt jurnalişti".

Nalivaicenko a informat că serviciile ruse folosesc reţele de socializare, adrese electronice şi numere de telefon mobil ale ceţăţenilor ucraineni, cu scopul de a "crea panică" în rândul acestora.

"Ele (serviciile speciale) transmit informaţii false, provoacă panică, pentru a destabiliza situaţia în ţara noastră", a subliniat el.

"Vreu să vă informez că, în prezent, ruşii folosesc în mod cinic şi josnic reţeaua de socializare Facebook. Ne-am adresat în repetate rânduri către conducerea acestei reţele, dar nu am reuşit să soluţionăm nimic", a afirmat şeful SBU, adăugând că "ruşii piratează sau blochează conturi ale ucrainenilor pentru a disemina informaţii false".

Nalivaicenko a menţionât că partea ucraineană a finalizat negocierile cu compania Google pentru a contracara acţiunile Moscovei.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close