Antena 3 CNN Externe O cameră foto care i-a aparţinut lui David D. Duncan, vândută la licitaţie pentru 2,19 milioane de dolari

O cameră foto care i-a aparţinut lui David D. Duncan, vândută la licitaţie pentru 2,19 milioane de dolari

O cameră foto care i-a aparţinut lui David D. Duncan, vândută la licitaţie pentru 2,19 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    26 Noi 2012   •   16:33

O cameră foto Leica, aparţinându-i celebrului fotograf american David Douglas Duncan, a fost vândută în cadrul unei licitaţii desfăşurate la Viena pentru 2,19 milioane de dolari.

Galeria The Westlicht a anunţat că este vorba despre un model Leica M3D, produs în 1955, şi că preţul obţinut este un record mondial pentru o cameră foto.

În comunicatul citat de AP, galeria precizează că în cadrul aceleiaşi licitaţii, care a avut loc sâmbătă, o altă cameră Laica, produsă în 1929 şi placată cu aur, a fost vândută pentru 1,3 milioane de dolari.

Modelul camerei lui Duncan este unul din cele doar patru exemplare care au fost produse, iar fostul fotograf al revistei LIFE a folosit-o pentru a documenta viaţa celebrului Pablo Picasso.

Potrivit sursei citate, Duncan a fost prieten apropiat cu artistul spaniol, lucru care i-a permis să publice numeroase fotografii exclusive cu acesta.

De asemenea, Duncan este cunoscut pentru forografiile de luptă, inclusiv cele realizate în timpul războaielor din Coreea şi Vietnam.

La evenimentul de sâmbătă, organizatorii au mai obţinut aproximativ 400.000 de dolari pentru o serie de poze vechi realizate de NASA şi de Rusia, în timpul explorării spaţiului.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close