Antena 3 CNN Externe O nouă lovitură din partea RUSIEI. Anunţul, făcut de apropiaţii lui Vladimir Putin

O nouă lovitură din partea RUSIEI. Anunţul, făcut de apropiaţii lui Vladimir Putin

O nouă lovitură din partea RUSIEI. Anunţul, făcut de apropiaţii lui Vladimir Putin
de O.P.    |    22 Oct 2014   •   07:29

Autorităţile ruse au decis să interzică începând de miercuri importurile de fructe şi legume din Ucraina, precum şi tranzitul lor pe teritoriul Rusiei, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

Serviciul federal rus pentru siguranţa alimentară (Rosselhoznadzor) a afirmat marţi că a luat acestă decizie, deoarece autorităţile ucrainene nu au oferit "garanţii convingătoare" privind provenienţa produselor vegetale importate în Rusia.

Moscova suspectează că produsele importate din Ucraina provin, de fapt, din Uniunea Europeană, vizată de sancţiunile Rusiei.

Anterior, autorităţile ruse a interzis importurile de sucuri, produse lactate, conserve de peşte şi băuturi alcoolice din Ucraina.

Moscova este acuzată deseori de folosirea armei comerciale, invocând în special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică asupra vecinilor săi.

Rusia a interzis în iulie importul de fructe şi legume din Republica Moldova, după ce Chişinăul a semnat Acordul de Asociere cu UE. Autorităţile de la Chişinău au denunţat motivaţiile politice ale embargoului impus de Rusia, însă Moscova a invocat calitatea produselor moldoveneşti.

De asemenea, la începutul lunii august, Rusia a interzis pentru un an importurile de carne, peşte, fructe şi legume din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia şi Norvegia, în replică la sancţiunile impuse Moscovei de Occident în contextul crizei din Ucraina.

×
Subiecte în articol: embargo Rusia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close