Antena 3 CNN Externe O nouă ţară stârneşte îngrijorare. S-au dotat cu arme de ultimă generaţie: "DISTRUGEM toate ţintele"

O nouă ţară stârneşte îngrijorare. S-au dotat cu arme de ultimă generaţie: "DISTRUGEM toate ţintele"

O nouă ţară stârneşte îngrijorare. S-au dotat cu arme de ultimă generaţie: "DISTRUGEM toate ţintele"
de O.P.    |    03 Sep 2014   •   07:53

Iranul a dezvăluit marţi un nou sistem de rachete sol-aer şi două tipuri de radare care sporesc capacitatea de apărare a ţării, a anunţat presa iraniană, relatează AFP.

"Sistemul de rachete Talash-3 (Effort-3) este capabil să atingă ţinte la (...) altitudine foarte mare", a declarat generalul Farzad Esmaili, comandantul unităţii Khatam-ol Anbia, însărcinată cu apărarea antiaeriană a ţării.

"Sistemul Talash-1 este destinat pentru altitudine mică şi Talash-2 pentru altitudine medie", a adăugat el, fără să furnizeze detalii tehnice.

El a precizat că Iranul nu mai ia în calcul sistemul de rachete sol-aer S-300 pe care ruşii ar fi trebuit să i-l furnizeze înainte de suspendarea livrării din cauza programului nuclear controversat al Teheranului.

"Nu ne mai gândim la sistemul S-300, deoarece avem în prezent sisteme antirachete care ne permit să ne consolidăm apărarea antiaeriană şi să o facem impenetrabilă", a explicat el.

Moscova a încheiat în 2007 un contract de livrare de rachete de tip S-300, capabile să interecepteze în zbor avioane sau rachete. Valoarea contractului era de 800 de milioane de dolari. Dar acest contract a fost anulat în 2010 de către Rusia în baza aplicării unei rezoluţii ONU cu privire la noile sancţiuni impuse Teheranului din cauza programului său nuclear controversat.

Iranul a solicitat despăgubiri pentru anularea acestui contract.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close